ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΠΗΕΦ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΣ 5/4/2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΠΗΕΦ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΣ 5/4/2013

Πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του ΣΠΗΕΦ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών η οποία είχε και τη μορφή της Έκτατης Γενικής Συνέλευσης.
Λόγω της σπουδαιότητας και του εκτάκτου χαρακτήρα ενόψει των νέων εξελίξεων που δρομολογούνται το αμέσως προσεχές διάστημα με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, στη συνέλευση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι Συλλόγων από διαφορετικούς Νομούς ανά την Ελλάδα.
Όπως o Σύλλογος παραγωγών από φωτοβολταικα Πιερίας, με την παρουσία του Προέδρου κ.Τοκα Αστεριού και Αντιπροέδρου κ. Νικα Αριστείδη, εκπρόσωποι του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου της Κομοτηνής με τον Πρόεδρο κ.Βαρζοπουλο Ευάγγελο και τον Αντιπρόεδρο κ.Αραμπατζογλου.
Ακόμη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του σωματίου Δράμας με τον κ.Ποιμενιδη καθώς και πολλά μέλη και παραγωγοί από τους Νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.
Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους μετά από κάλεσμα του Συλλόγου οι βουλευτές Ν.Δ. Αραμπατζή Φωτεινή και Λεονταριδης Θεόφιλος. Ακόμη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των βουλευτών κ.Βλαχμπεη Μενέλαου , Ματθαιοπουλου Αρτέμη.
Eγινε πλήρης αναφορά και παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΣΠΗΕΦ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ Γιάννη Παναγή των συναντήσεων σε πολιτικό επίπεδο με τα δυο συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/3/2013.
Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν ακόμη και τα αποτελέσματα της μελέτης από το Πολυτεχνείο Κρήτης , μετά από παραγγελιά των Επιμελητηρίων Σερρών και Πιερίας.
Κατέστη σαφές για άλλη μια φορά ,πως το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και η όποια
λύση δοθεί θα πρέπει πρωτίστως να περάσει από ψήφιση στο κοινοβούλιο και με γνώμονα την διασφάλιση της βιωσιμότητας των επενδύσεων μας.
Ακόμη αποφασίστηκε πως θα πρέπει να γίνει μια Πανελλαδική Συνέλευση στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παρουσία των Δ.Σ. υπαρχόντων και εν δυνάμει Συλλόγων Παραγωγών από Φωτοβολταικα με σκοπό την ενημέρωση , την συλογικοτητα καθώς και την ενιαία αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στο διαπραγματευτικό σκέλος με τις πολιτικές ηγεσίες και τα συναρμόδια υπουργεία.
Οι εξελίξεις στο άμεσο προσεχές διάστημα θα είναι καθοριστικές για το παρόν και το μέλλον των επενδύσεων μας, γι'αυτό και η παρουσία όλων μας είναι και κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.

Ο Πρόεδρος

Παναγής Γιάννης

Home ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΠΗΕΦ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΣ 5/4/2013