Στα δικαστήρια επενδυτές φωτοβολταϊκών ζητώντας από το ΛΑΓΗΕ τόκους υπερημερίας 5 χρόνων

ΠΗΓΗ: energypress

Το γεγονός ότι ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ πέρασε πλέον σε πλεονάσματα, φαίνεται ότι πυροδότησε διεκδικήσεις που μέχρι σήμερα, όσο δηλαδή υπήρχε η «τρύπα» του Λογαριασμού, ήταν παγωμένες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ομάδα επενδυτών που έχουν σταθμούς φωτοβολταϊκών, έχει ήδη κινηθεί για να προσφύγει δικαστικά διεκδικώντας τόκους υπερημερίας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΛΑΓΗΕ κατά την τελευταία πενταετία.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι για κάθε μηνιαίο τιμολόγιο δικαιούνται τόκους που «μετράνε» μετά το πρώτο 20ήμερο καθυστέρησης. Με δεδομένο ότι ο χρόνος αποπληρωμής είχε φτάσει τους πέντε και έξι μήνες, τα ποσά που αθροίζονται είναι σημαντικά.

Στο φόντο της δικαστικής διεκδίκησης είναι η πρόθεση των επενδυτών να μπούν και οι δικές τους απαιτήσεις για τόκους υπερημερίας στην «εξίσωση» της κατανομής των πλεονασμάτων του ΕΛΑΠΕ.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, η σπουδή τους να προσφύγουν στα δικαστήρια οφείλεται και στο γεγονός ότι οι απαιτήσεις παραγράφονται μετά την πάροδο 5ετίας.

Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στα δικαστήρια επενδυτές φωτοβολταϊκών ζητώντας από το ΛΑΓΗΕ τόκους υπερημερίας 5 χρόνων