Ετήσια Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.) στις 9/2/2019

Το Σάββατο 9/2/2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας απο Φωτοβολταϊκά (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.), θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη την Ετήσια Εκδήλωση της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο 5* GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη.

GRAND HOTEL

 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι όλων των Θεσμικών Φορέων της Ενεργειακής Αγοράς και πιο συγκεκριμένα, του Υπουργείου Ενέργειας, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ΔΑΠΕΕΠ, του ΚΑΠΕ, της ΔΕΗ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Η συμμετοχή στην φετινή εκδήλωση, προβλέπεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το έντονο ενδιαφέρον επενδυτών και μελών των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, για την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών μονάδων, υπό το νέο καθεστώς στήριξης (feed in premium), η μετάβαση εντός του 2019 στο EU TARGET MODEL και οι σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία των ΑΠΕ, είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα τα οποία θα παρουσιαστούν στην φετινή Ετήσια Εκδήλωση.


Ειδικότερα για τις Ενεργειακές Κοινότητες η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τοπικά Επιμελητήρια, θα συνδιοργανώσει την
Παρασκευή 8/2/2019 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 10/2/2019 στην Κατερίνη ενημερωτικές ημερίδες στις οποίες κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Τσολακίδης και ο ειδ. σύμβουλος του Υπ. ΠΕΝ κ. Τσέκερης

Επιπλέον στη φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή ενημερωτική ημερίδα, διάρκειας τουλάχιστον 90 λεπτών, με την παρουσία εταιρειών της αγοράς ενέργειας, με θέματα :


1) Συμμετοχή και υποχρεώσεις των ΑΠΕ στις νέες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής διάρκειας 60 λεπτών.

 Η παρουσίαση του θέματος θα πραγματοποιηθεί από τον Καθ. ΑΠΘ κ. Παντελή Μπίσκα ενώ θα υπάρξει 10λεπτη εταιρική παρουσίαση της OPTIMUS ENERGY σχετικά με τις παροχές της ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (Aggregator).
2) Ανάπτυξη και κατασκευή φ/β σταθμών διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών, στην οποία μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή η εταιρία ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η εταιρία VOLTALIA A.E. ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει ήδη εκτός των εταιρειών κατασκευής ΑΠΕ και τραπεζικά ιδρύματα.
 

Το απογευματινό πρόγραμμα της Ετήσιας Εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:
 

Στις 17:00 θα ξεκινήσει η Ενημερωτική Ημερίδα σε αίθουσα του Ξενοδοχείου .

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 19.30 στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ» του ξενοδοχείου με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα (buffet ) στην αίθουσα «ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ» όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα.

χορηγοι

 

Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ετήσια Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.) στις 9/2/2019