Πώς θα υποβάλλονται οι τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ

   Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ αλλά και για τη μεταχείριση που θα έχουν οι φορολογούμενοι ανάλογα με το αποτέλεσμα, περιλαμβάνει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Η παροχή των οδηγιών κρίνεται απαραίτητη καθώς, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο , η εφαρμογή της αποσυσχέτισης της υποβολής της δήλωσης από την καταβολή του φόρου από 1.1.2014 έχει ως αποτέλεσμα την οριστικοποίηση της δήλωσης κατά την υποβολή της, με συνέπεια ότι δεν παρέχεται πλέον η δυνατότητα διαγραφής της αρχικής δήλωσης έως την καταληκτική προθεσμία υποβολής της και απαιτείται σε κάθε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων που περιέχονται σε αυτή, η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης (εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα).

Τα παραδείγματα και τις οδηγίες για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων, μπορείτε να τα δείτε στη σχετική εγκύκλιο.

  Ακόμη  με  απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ορίζεται ότι η περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται πλέον μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αντί για τις 20 του μήνα που είναι η υφιστάμενη προθεσμία, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του εκάστοτε μήνα.

Για την πληρωμή του ΦΠΑ ούτως ή άλλως, μετά την ψήφιση του τελευταίου νόμου, υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάλιστα, ο ΦΠΑ μπορεί να πληρωθεί σε δύο δόσεις χωρίς προσαύξηση καθώς καταργήθηκε η προσαύξηση του 2%.

Home ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Πώς θα υποβάλλονται οι τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ