Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο, Απόστολο Αλεξόπουλο και Ιωάννα Γαϊτάνη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις» που καθορίζει την μείωση των τιμών με τις οποίες αποζημιώνονται οι παραγωγοί.
Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΗΕΦ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε για τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, για την μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και τον εξορθολογισμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τονίζοντας ότι με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ προστίθενται περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιδιώκεται να επιλυθούν, γι' αυτό και πρέπει να αποσυρθεί.
Η αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο και άδικο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και δεσμεύτηκε να το καταψηφίσει για τους παρακάτω λόγους:
1. Δεν έχει κανένα νομικό, ηθικό και πολιτικό δικαίωμα η κυβέρνηση να προβαίνει σε μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων.
2. Το πρόβλημα της μείωσης του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ δεν μπορεί να το «φορτώνονται» αποκλειστικά οι παραγωγοί των ΑΠΕ διότι για την διόγκωσή του δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά οι άστοχες και χωρίς προγραμματισμό αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.
3. Η κυβέρνηση κουρεύει τους μικρούς, την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στους ιδιώτες μεγαλο-παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο, αλλά και δίνει εγκρίσεις σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτες συνολικής ισχύος άνω τω 2000MW για ΒΑΠΕ αιολικών και ηλιοθερμική μονάδα με τιμές που θα αυξήσουν το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ
4. Εξαιρεί τις τράπεζες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των προβλημάτων στις ΑΠΕ.
5. Βάζει νέα έκτακτη εισφορά επί του τζίρου και μάλιστα χωρίς καμία παραμετροποίηση.
6. Κωλυσιεργεί με την υιοθέτηση αποφάσεων που θα έδιναν ώθηση στην ιδιοπαραγωγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μελετήσει την πρόταση της ΠΟΣΠΗΕΦ και θα την υποστηρίξει, εάν: Δεν επιβαρύνει τον καταναλωτή με επιπλέον αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ και φυσικά της τιμής της KWH. Δεν επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία και, εάν είναι τεχνικά εφαρμόσιμη.