Ίδρυση Ομοσπονδίας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φ/Β

Την ερχόμενη Παρασκευή 24/5 στις 7:30 μ.μ στο βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27) θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική γενική συνέλευση της ομοσπονδίας παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Τον τελευταίο χρόνο τα αλλεπάλληλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον χώρο των φωτοβολταϊκών, οδήγησαν τους παραγωγούς στην δημιουργία συλλόγων. Ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετοί σύλλογοι σ' ολόκληρη την Ελλάδα ενώ αρκετοί άλλοι είναι υπό ίδρυση.

Κοινός στόχος των συλλόγων αυτών παραμένει η προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου των φωτοβολταϊκών, ο οποίος πλήττεται σε καταστρεπτικό βαθμό, αλλά και η αποκατάσταση στην γνώμη των πολιτών, του πραγματικού ρόλου των φωτοβολταϊκών, στην οικονομία της ενέργειας, διότι αυτά στοχοποιούνται  αδίκως ως ο κύριος υπεύθυνος για τα ελλείμματα στην αγορά ενέργειας καθώς και για τις διάφορες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Με πρωτοβουλία των συλλόγων των νομών Σερρών και Πιερίας-Ημαθίας πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, δύο συγκεντρώσεις εκπροσώπων αντίστοιχων τοπικών συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2013 όπου και ορίστηκε μία προσωρινή επταμελής επιτροπή με σκοπό την οργάνωση των διαδικασιών για την ίδρυση της ομοσπονδίας. Η δεύτερη έγινε στις 10/5/2013 όπου και αποφασίστηκε να προχωρήσει η ιδρυτική γενική συνέλευση την Παρασκευή 24/5 ο οποία θα είναι ανοικτή για όλους τους παραγωγούς.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να παραβρεθούν προκειμένου να συμβάλουν στην ενίσχυση του θεσμού.

Home Ίδρυση Ομοσπονδίας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φ/Β