Κατατέθηκε η τροπολογία για μείωση 35% του ΠΧΕΦΕΛ από 1ης Απριλίου - Παράθυρο και για περαιτέρω μείωση εντός του 2018

ΠΗΓΗ: energypress

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρέωση προμηθευτή, η οποία προβλέπει μείωσή της το 2018 κατά 35%, όπως είχε αναφέρει ήδη από τις 2 Απριλίου το energypress σε σχετικό ρεπορτάζ του.

Η εφαρμογή της θα γίνει αναδρομικά από 1η Απριλίου 2018, ενώ τονίζεται πως η μείωση είναι εφικτή λόγω του πλεονάσματος που προβλέπεται να έχει ο ΕΛΑΠΕ.

Μάλιστα, στην τροπολογία σημειώνεται ότι ο ειδικός μηχανισμός που δημιουργείται ενδ

έχεται να οδηγήσει και σε περαιτέρω μειώσεις της χρέωσης προμηθευτή, καθώς κάθε πλεόνασμα πέραν ενός αποθεματικού ασφαλείας 70 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημιουργία και ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μηχανισμού, με βάση εκτιμήσεις παραγόντων του χώρου που εδράζονται στα προβλεπόμενα ποσά πλεονάσματος του ΕΛΑΠΕ και στο σταθερό "μαξιλάρι" των 70 εκατ. ευρώ, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση έως και 50% της χρέωσης προμηθευτή εντός του 2018, όπως επίσης είχε αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ του το energypress.

Βασική στόχευση της διάταξης είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά, με ταυτόχρονη διατήρηση της βιωσιμότητας του ΕΛΑΠΕ, όπως τονίζεται από το ΥΠΕΝ.

Αναλυτικά την τροπολογία μπορείτε να τη δείτε στα επισυναπτόμενα.

Συνοδευτικά αρχεία

Home ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Κατατέθηκε η τροπολογία για μείωση 35% του ΠΧΕΦΕΛ από 1ης Απριλίου - Παράθυρο και για περαιτέρω μείωση εντός του 2018